Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een merchant API. Een primair doel van deze API is om de controle zoveel mogelijk bij de gebruiker zelf te houden. Dit zal worden gerealiseerd door een modulaire opbouw en een uitgebreide documentatie.

Zo zijn wij bijvoorbeeld bezig met een systeem om eenvoudig nieuwe adressen te genereren. Deze adressen zijn gekoppeld aan een enkel adres van de gebruiker zelf. Betalingen worden zodra ze bevestigd zijn geforward naar dat adres. Ondertussen wordt er alles aan gedaan om een echte wallet te simuleren. Zo gebruiken wij de walletnotify en de blocknotify events om de gebruiker te informeren over de status van een transactie.

Zodra een gebruiker bovenstaand systeem heeft gebruikt om een nieuw adres te genereren kan hij dit adres tonen aan bijvoorbeeld een klant, eventueel kan hij de QRCode generator API gebruiken om hier een QR Code naast te zetten. Op deze manier worden er bijvoorbeeld 2 modules gebruikt, in plaats van dat de gebruiker vast zit aan een enkele pagina die hij moet aanroepen en tonen binnen zijn site - waarna alles uit zijn handen is.

Wij zullen u via deze weg regelmatig informeren over de voortgang.

Update
De API is af, de site is live: https://api.guldenplaza.nl